Jeśli o koktajlach mowa, muszę poświęcić im kilka zdań. Totalnie urzekła mnie lista drinków, która została przygotowana w formie… Boiska, a każdy z koktajli dostał swoją nazwę od personaliów któregoś ze słynnych piłkarzy. Choć restauracja poleca do firmowego burgera koktajl o nazwie quaint, nie przystałem na propozycję, bo tego dnia nie miałem ochoty na whisky (a była to podstawa tego drinka). Za wymyślną nazwą kryje się mieszanka aperola, soku z agrestu, trawy cytrynowej i imbiru – https://zacisze.gda.pl/restauracja/
Na menu składają się prawdziwie polskie skarby kulinarne w finezyjnej oprawie. Gości otacza nastrojowa melodia, kuszące aromaty oraz zapraszająca atmosfera. To wyjątkowa restauracja zlokalizowana nad brzegiem Motławy, w niedalekim sąsiedztwie słynnego gdańskiego Żurawia.
Randkowy desperat tak bardzo chce znaleźć drugą połówkę, że zamiast zaimponować swojej sympatii, odstrasza ją. Swatka Anna Guzior-Rutyna wskazuje, jakie zachowania nowo poznanej osoby powinny być sygnałem, że lepiej szybko zakończyć tę znajomość. Długie włosy uznawane są za jeden z atrybutów kobiecości.

Tu można marzyć wyróżniają śniadania, słodkości i atrakcyjne położenie tuż obok Parku Oliwskiego. Jeśli będziecie w Filharmonii, musicie spróbować zupy musztardowej i dokładnie przyjrzeć się malowidłom ściennym. W Canis każde danie to kulinarne dzieło sztuki, a muzyka na żywo dodatkowo umili Wam te doznania. Jeśli dobro naszej planety leży Wam na sercu i staracie się trzymać zdrową dietę bogatą w warzywa, najlepszym kierunkiem będzie Masna Micha. W środku panuje bardzo swobodna, casualowa atmosfera. To miejsce, do którego wpadamy po pracy albo w przerwie na lunch.
Uczestnicy pokonują polskie wybrzeże zatrzymując się w Kołobrzegu, Koszalinie, Ustce, Bytowie, a finał w niedzielę w Sopocie. Baltic Race to przede wszystkim dobra zabawa i spotkanie miłośników supersamochodów. Informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie Gazeta Wrocławskapodlegają ochronie. Przed nami pierwsza od dwóch lat majówka bez obostrzeń i limitów. Jak wynika z danych serwisu Nocowanie.pl., zainteresowanie…
Ciężko powiedzieć, bo miejsc jest naprawdę dużo.Zjemy pierożki pielmieni, wołowinę, pierogi czy wegańśkie kebaby. Napijemy się kawy, piwa czy zjemy dobry deser. Klimat tego miejsca jest nie do podrobienia, zwłaszcza, jeśli znamy jego historię. Wybór jest naprawdę duży i ciężko się zdecydować.
Na nasze menu składają się zarówno swojskie smaki przywołujące na myśl wspomnienia beztroskiego dzieciństwa, jak i mocne wpływy kuchni europejskich. Serwujemy mięsa, ryby, warzywa, owoce – wszystko, co przypadnie do gustu świadomie odżywiającym się Gościom. Daj się również zaskoczyć smakom kuchni roślinnej! „Strogonov” roślinny z boczniakow, placki porowe z siemiem lnianym czy „burgery” buraczane to tylko przykłady co serwują nasi kucharze.